BOOSS

-Hem
-Kalender
-Kontakta oss

Kappsegling

-Träning
-Optimist
-Zoom8
-E-Jolle
-Hobie16
-Booregattan
-KM
-Vår&höstcup
-Resultatarkiv

Seglarskola

-Allmän info
-Deltagarinfo
-Anmälan
-Lediga platser

Om BOOSS

-Vår idrottsplats
-Våra båttyper
-Föreningen
-Verksamhetsområden
-Policies
-Våra mästare

Övrigt

-Länkar

Anmälan/Köp

-Aktiviteter m.m.
-Tävling/träning
-Ny medlem

-Logga in
VM i E-jolle (vuxen VM)
Mycket bra prestationer av BOOSS juniorer Vilma Bobeck och Pontus Dahl på vuxen VM i E-jolle där vi hade kul tillsammans med alla nationer och lärde oss oerhört mycket.
Seglingarna gick i vind 6-10 m/s (byar 10-14) med några seglingar runt 3-6 m/s, vindriktningen har vissa dagar varit stadig och vissa dagar mycket ojämna, vågorna var oftast mycket gropigare än på Baggen och kom ibland från flera håll samtidigt.


De flesta av medaljörerna har seglat E-jolle i minst 10 år och tränat sig till nästan kompletta seglare. Visste ni att E-jolle klassen är den i särklass största klassen (oräknat optimist) genom tiderna som har fostrat flest OS-medaljörer.

De var en fröjd att se hur många som behärskade seglingens alla delmoment med bravur såsom starter, taktik, strategi, trim och boathandling.
Vinnaren av tjejer stod på huk på alla undanvindar och styrde båten med kroppen som vågsurfbräda, samtidigt som seglet nästan inte hade någon kick alls.
Starterna var oerhört viktiga, om man av någon anldening gjorde en dålig start i andra led var det mycket svårt att bli bättre än 40-50 plats.
Anna och Mathias Livbjerg (syskon) vann tjej respektive kill klassen och bevisar att vikten kan vara allt mellan 55 till 75 kg för att vinna ett VM.

Resultat
http://www.syckapsejlads.dk/WorldsEuropeClass2013/Results?sc_lang=en

Gå gärna in och titta på TracTrac hur Anna och Mathias har startat och alltid tagit första skiftet perfekt, titta även på Annas snabba och krokiga vägval på länsen med enda mål att stanna kvar på vågen.
http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=325

Titta även på filmerna från VM dagarnas alla seglingar
https://www.youtube.com/channel/UCmt3cDRC0FEdIUSKHz2E0Qw

Av: Göran Bobeck 2013-08-12 13:56:00