BOOSS

-Hem
-Kalender
-Kontakta oss

Kappsegling

-Träning
-Optimist
-Zoom8
-E-Jolle
-Hobie16
-Booregattan
-KM
-Vår&höstcup
-Resultatarkiv

Seglarskola

-Allmän info
-Deltagarinfo
-Anmälan
-Lediga platser

Om BOOSS

-Vår idrottsplats
-Våra båttyper
-Föreningen
-Verksamhetsområden
-Policies
-Våra mästare

Övrigt

-Länkar

Anmälan/Köp

-Aktiviteter m.m.
-Tävling/träning
-Ny medlem

-Logga in
Lag SM -Som Finnkampen men alla möter alla!?
Hur förklarar man lagsegling för en novis? Kanske så här: Två lag möts i matcher som seglas med fyra i varje lag och det lag som har lägsta sammanlagda placeringssiffran vinner och vid lika poäng förlorar den som först går i mål. Lite som i Finnkampen men det finns betydligt fler konkurrenter.
Sista helgen i september åkte 8 seglare med coach, teamleaders och supportrar till Rådasjön i Mölndal för att......


De glada och trötta lagen på middag i Partille Järnvägsstation med Pontus som coachade lagen.

med två lag representera BooSS. Lördagen bjöd på verkligen utmanande riktigt byiga vindar med vindbyar på 13 och ibland kanske till och med 15 m/s. Krävande och lärorikt för de allra flesta seglarna. Man kunde se ett lag som var på väg att vinna sin match med god marginal möta en hård vindby strax innan målgång och kapsejsningar vände matchen totalt. På Söndagen var vindarna mera mänskliga och BooSS lag 2 vann då samtliga sina matcher i placeringsmatcherna medan BooSS 1 som kvalificerat sig för finalrundorna hade tuffare motstånd och vann tre av fem!

Viktoria, Jenny, Simon och Rasmus utgjorde BooSS lag 1, medan Holger, Sofia, Anna och Stella bildade BooSS lag 2. Cecilia blev tyvärr sjuk i sista minuten vilket gjorde det ännu tuffare för seglarna som inte fick många minuters vila mellan matcherna. Annars var planen att vara fem i lag 2 för att kunna bytas av.

Efter många, långa, utmattande timmar på vattnet har Boo-seglarna gått mer än 20 matcher och gjort ännu fler kapsejsningar och vattenfyllningar. Pallplatserna plockades av Västkustseglare med hemmabana vilket säkert var helt rättvist. men - när fick Baggenseglarna sån här varierande friskvindsträning senast?
Resultat finns på denna länk:
http://www3.idrottonline.se/RadasjonsSS-Segling/Kappseglingar2014/Lag-SMOptimist27-28september/Resultat/

Av: Bertil Dyrell 2014-10-02 08:30:00