BOOSS

-Hem
-Kalender
-Kontakta oss

Kappsegling

-Träning
-Optimist
-Zoom8
-E-Jolle
-Hobie16
-Booregattan
-KM
-Vår&höstcup
-Resultatarkiv

Seglarskola

-Allmän info
-Deltagarinfo
-Anmälan
-Lediga platser

Om BOOSS

-Vår idrottsplats
-Våra båttyper
-Föreningen
-Verksamhetsområden
-Policies
-Våra mästare

Övrigt

-Länkar

Anmälan/Köp

-Aktiviteter m.m.
-Tävling/träning
-Ny medlem

-Logga in
Lär dig nya kappseglingsreglerna
I år har vi fått nya kappseglingsregler. De nya reglerna kommer att gälla åren 2017 till och med 2020. Därför ordnar nu Värmdö Jolleseglare och Boo Segelsällskap tillsamman en regelutbildning för seglare. Utbildningen går igenom de regler som seglaren har nytta av att kunna, med litet extra fokus på de regler som är nya eller ändrade 2017.
Utbildningen anpassas enligt deltagarnas förkunskaper.

För att bättre kunna anpassa utbildningen till deltagarnas förkunskaper och mognad så gör vi en indelning i en äldre grupp (14–19 år) och en yngre grupp (10–13 år).

Äldre klubbmedlemmar kan i mån av plats delta i båda tillfällena, men utbildningen anpassas till den utannonserade åldersgruppen (inte till ev. äldre deltagare).

Kappseglingsreglerna för 14–19-åringar 26 mars
Söndagen den 26 mars kl. 13:00 – 18:00 genomför vi utbildning i kappseglingsreglerna för ungdomar i åldern 14–19 år i BOOSS klubbhus.

Kappseglingsreglerna för yngre ungdomar 2 april
Söndagen den 2 april kl. 13:00 – 18:00 genomför vi utbildning i kappseglingsreglerna för yngre ungdomar i Sjöliden (Värmdösalen, Värmdö Församlings hus, bredvid Värmdö Jolleseglares klubbhus).

Gemensam information för båda grupperna
Deltagarna kommer att bjudas på enklare fika och frukt.

Lärare är Tom Björkholm. Tom är internationell domare och medlem i Värmdö Jolleseglare. Han har bl.a. varit domare på flera världsmästerskap för E-jolle och Zoom8.

Tänk gärna igenom om det är något du vill fråga om under utbildningen. Det finns ingen ”myndighet” som har bestämt vad som ska tas upp på utbildningen, utan vi tar upp det som deltagarna har nytta av, är intresserade av och frågar om. Om det finns intresse så kan vi t.ex. gå igenom framdrivningsregelns tolkning eller öva på hur man bäst klarar sig i en protestförhandling. Alla deltagare kommer att få nya kappseglingsreglerna (regelboken).

Anmälan för BOOSS-medlemmar
BOOSS-medlemmar får gå den här utbildningen gratis. Anmälan för BOOSS-medlemmar görs på BOOSS hemsida, Anmälan/köp; Tävling/träning långt ner i vänsttermarginalen

Av: Bertil Dyrell 2017-02-28 08:22:00